Foto (2) Hong Kongs Demonstration vände sig till vålt

Av Xuefei Chen Axelsson

Stockholm, 30 december (chineseonline.se) – Från den 9 juni demonstrerade en miljon människor till slutet av november 2019 i Hong Kong. Under den här perioden såg Hong Kong allvarliga våldshändelser. Demonstrationen inleddes med diskussionen om utlämning av kriminella misstänkta från Hong Kong till Taiwan Provinsen eller det kinesiska fastlandet. Det utvecklades senare till våldsam konflikt mellan demonstranter och polisen när vissa ungdomar kastade bensinbomber till polisen och vanliga människor. När situationen var mest allvarlig antog USA en lagförslag om Hongkongs “demokrati” och hotade att ge sanktioner mot affärsfolk eller tjänstemän i Hong Kong.

Konflikten eskalerade på grund av stöd och anstiftning från USA och många intressegrupper i Hong Kong. Vissa ungdomar tyckte att de var modiga att göra och kasta bensinbomber till polisen och vanliga människor, även om de visste eller inte var medvetna om att det var ett brott mot lagen. Elden fick många människor att ha skadats och drabbats av brinnande smärta. Oavsett vilken typ av ursäkt, är överträdelsen av lag dömt att dömas och straffas av lagen. Följande är några bilder för att visa dig situationen.

(Tänk på att dessa foton inte är lämpliga för barn.)


Rioters sätt upp eld vid en tunnelbanestation, en offentlig plats.

Rioters sätt upp eld vid en bankautomat, vilket skadar allmän egendom.
This image has an empty alt attribute; its file name is download-1-1-1024x682.jpeg

Sätt upp eld på en offentlig plats.

I början var demonstrationen fredlig. Men gradvis blev antalet ungdomar utbredd med att sabotera offentliga fastigheter eller en lagstiftande myndighet och bankens ATM-byggnad.

Uppror som kastade bensinbomber till polisen orsakade eld.
This image has an empty alt attribute; its file name is xiang_gang_li_gong_da_xue_bei_jing_fang_bao_wei_2019nian_11yue_17ri__0-1024x578.jpg

Hong Kong Polytechnique University såg mycket eld den 17 november 2019. FOTO FRA REUTERS WEB.

Enligt rapporter använde många studenter kemikalier för att göra skadliga vapen och de utövade hur man kastade bensinbomber i simbassängen. De kastade bomberna till den plats där polisen befann sig och orsakade många bränder.

Polisen anklagade upprorna för att använda skadliga vapen inklusive bensinbomber, pilbågar och stålboller samt tegelstenar för att attackera polisens försvarslinje. En polismedias kontaktperson sköts i det lilla benet med pilen. En upprorpolis drabbades av stålkulan.

Den 17 november kvällen gav polisen en mycket allvarlig varning om att den våldsamma åtgärden har nått upploppsnivån. Varje person som stannade och stödde upprorna skulle utsättas för brott. Polisen varnade för att de medborgare som stödde upprorna kunde behandlas som att begå upprorbrott.

Vid midnatt den 17 november offentliggjorde polisen i Hong Kong ett ultimatum via facebook om att demonstranterna inte skulle använda bensinbomber, pilar, bilar och något skadligt vapen för att attackera polisen. Om de fortsätter att vidta dessa farliga åtgärder kommer polisen, under förutsättning att de inte har något annat val, att använda vapen på låg nivå inklusive solida kulor för att skjuta tillbaka.

Bensinbomb orsakade eld.

Olika bilder visar att bensinbomben skadade människor och skadade de offentliga fastigheterna.

En kinesisk journalist från fastlandet slogs av uppror. Trots att det bara var ett fall där journalister attackerades i så allvarlig grad, är det fortfarande för allvarligt och borde inte ha hänt.

各种受伤图片。长期进行游行示威,与警察对峙,情绪很难控制,不但使交通瘫痪,而且容易造成伤亡。

Olika bilder visar att många människor skadades. Lång tidskamp med polisen, demonstranter kunde inte kontrollera deras humör. Deras agerande blockerade inte bara trafiken utan också lätt att orsaka skador.


Den tapper kämpade med polisen.

En bensinbomb kastades på en kamrats kropp.
Den tapper kastade bensinbomber till polisen, helt mot lagen

En person skadades i knäna。
En sanitetsarbetare skadades allvarligt och dog efter att han skickades till sjukhuset.


Händelsen som ägde rum i Hong Kong var en fruktansvärd tragedi. Unga människor lyssnade på de dåliga människors anstiftning. De var inte medvetna om att de hade fel, även om de gjorde det, skulle de inte korrigera. Tvärtom, de gick på fel väg ännu längre. Tiden kommer att visa att de hade fel och de kan först inse det senare efter en tid.

Den kinesiska regeringen har alltid insisterat på systemen One Country Two Systems. Vad de än gör, gillar de att se det kontinuerliga välståndet och stabiliteten i Hong Kong. Alla de som kunde tänka kommer att förstå att den verkliga demokratin eller friheten inte är så här. Den verkliga demokratin och friheten är baserad på fredlig miljö, rationellt tänkande, självdisciplin, kompromiss och ansvar. Våldshandling kan endast orsaka skador och att skada eller skada kommer att stimulera hat. Detta är inte vad folk vill ha.

För dem som vidtagit extrema åtgärder kommer de att dömas av lagen och troligtvis straffas enligt lag. De som älskar fred hoppas se Hong Kong fortsätta att vara välmående och stabilt.


Foton från webbkälla, text av Xuefei Chen Axelsson